Renovatie gebouw Ouderenbond Geertruidenberg voltooid

KLIK op de foto om alle foto’s te zien.

Deze week hebben de vrijwilligers van de Ouderenbond de laatste hand gelegd aan de renovatie van het gebouw ‘Vestingzicht’. Na eerste enkele jaren terug met medewerking van de gemeente Geertruidenberg de toiletgroep en de toegang te hebben gemoderniseerd werd met eigen middelen het dak vernieuwd en de gevel uitgehakt en opnieuw gevoegd.

Hierna werd een plan opgesteld om in 3 fasen het gebouw compleet te renoveren en uit te breiden. Het toenemende aantal leden maakte dit noodzakelijk. In 2013 werd met steun van de gemeente Geertruidenberg, de Stichting Ouderenhuisvesting Prins Maurits, de Stedelijke Godshuizen, een groot deel eigen middelen en vooral veel werk wat door de eigen leden is gedaan de biljartzaal vergroot en gerenoveerd. Vloer, wanden plafond alles werd onder handen genomen. Ook werd een nieuwe keuken c.q. bar gebouwd. Hierna werd eind 2015 begin 2016 het magazijn uitgebreid. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om gerichter en uiteraard goedkoper in te kopen. Deze aanbouw werd ook weer door een deel eigen leden en met eigen middelen gebouwd.

Eind 2016 zijn weer gesprekken gevoerd met de Stichting Ouderenhuisvesting Prins Maurits wat resulteerde in een toezegging dat we weer een bijdrage konden ontvangen om onze plannen te verwezenlijken. In februari 2017 werd de knoop doorgehakt en werd de renovatie van de zogenaamde ‘balzaal’ en de entree aanbesteed aan bouwbedrijf van Bragt. Bouwbedrijf v Bragt ging voortvarend van start en binnen enkele weken waren de puien van enkel glas vervangen door kunststof kozijnen met dubbel glas en werd de rest van de gevel voorzien van isolatie. Tevens werd een vluchtweg gecreëerd waardoor bij calamiteiten onze bezoekers snel een veilig heenkomen kunnen zoeken. In de zaal en de entree werd een systeem plafond aangebracht met verlichting die voldoet aan de eisen die nu gesteld worden, en nadat onze leden met veel moeite het oude linoleum hadden verwijderd, heeft de firma Goodflooring een mooie en functionele pvc vloer gelegd.

Hierna was de schilder aan de beurt. Dit werk is ook weer door vrijwilligers gedaan. Als laatste kwam de witte tornado. Onze dames van de schoonmaakploeg hebben alles netjes schoongemaakt waardoor we alle inwoners van Geertruidenberg met een gerust hart kunnen uitnodigen om op zondag 11 juni 2017 vanaf 13.30 uur een kijkje te komen nemen. Wij zullen u ontvangen met een drankje en een hapje.

Wij, het bestuur en alle leden van de Ouderenbond Geertruidenberg, zijn bijzonder trots op ons gebouw, een geweldig mooi en functioneel onderkomen waar de ouderen van onze gemeente nog jaren plezier van kunnen hebben.

Bron: De Langstraat