Verslag meerdaagse busreis 14 mei 2018 naar Wet Sauerland in Duitsland

Maandagochtend 14 mei 2018 stonden 40 leden van onze Ouderenbond gereed met koffers en tassen om te beginnen aan onze 5-daagse reis naar het Enjoy Hotel Sophia In het Sauerland. Jammer genoeg had een dame wegens ziekte moeten afhaken. Maar iedereen had er zin in! Nadat onze chauffeur/reisleider John zich had voorgesteld (een aantal van ons kenden hem al van de vorige reis), konden wij gaan rijden. Vlak voor de grens hielden we nog even halt voor koffie of thee met wat lekkers, waarna wij onze weg vervolgden naar ons hotel.

Een gemoedelijk en gezellig hotel met een leuk terras waar we gelijk gebruik van konden maken in het zonnetje dat uitbundig scheen Iedereen was toe aan een biertje, wat fris of een borreltje.  Alles was all-inclusieve, dus dat was prettig bestellen. De kamers waren of op de begane grond of met een lift gemakkelijk bereikbaar en gerieflijk ingericht.  Allen met bad en/of douche.

Ook de eetzaal en de gezamenlijke ruimte met bar was heel prettig toeven.  ‘s-avonds werd hier dan ook door iedereen graag gebruik van gemaakt. Men zat wat te kletsen in gemakkelijke fauteuils, te kaarten, een spelletje te doen. Elke avond was er wel iets georganiseerd, een gezamenlijke wandeltocht, een spelletje bingo, een goochelaar en ook nog een zanger. In de “kelder” kon je nog een potje bowlen tussen allerlei beelden van knappe piraten. Vraag maar aan een aantal dames die zich met hen op de foto lieten vastleggen.

Ons excursie-programma was aangepast aan onze wensen, wat meer rust ingebouwd t.o.v. de vorige reis en een ochtend vrije tijd in Frankenberg, een oud stadje gesticht In de 13e eeuw.

We hebben in die paar dagen best veel gedaan en gezien zoals Schloss Arolsen, waar we een rondleiding kregen en waar onze koningin Emma is geboren, de ertsmijnen van Ramsbeck waar een film liet zien hoe de mijnwerkers vroeger leefden en werkten en in het museum stonden machines en werktuigen uit die tijd. De meesten gingen mee in speciale treintjes ca. 1-1/2 km de mijn in onder begeleiding van speciale gidsen. Wat een andere wereld en wat zullen die mensen het zwaar gehad hebben in die tijd.

Ook bezochten wij een glasblazerij in Willingen waar je na de demonstratie uiteraard wat kon kopen In Ettelsberg gingen we net cabineliften de berg op en kon je met een zeer snelle lift omhoog een toren in en zo de prachtige omgeving bewonderen en daarna in de berghut nog een drankje of kopje koffie drinken.

We hebben nog een keer de lunch gebruikt het zusterhotel Marleen. Leuk om te vergelijken. Op de Kahler Asten, de hoogste berg van het Sauerland een groepsfoto gemaakt en zelfs op de laatste dag waren we nog actief.

Wij bezochten de Warsteiner brouwerij, gelegen op een enorm stuk grond, waar we in het eigen theater tekst en uitleg kregen hoe bier werd bereid en daarna gingen we in een treintje de enorme brouwerijhallen door waar we alle processen doorliepen. We sloten hier af met een heerlijke kop soep en uiteraard een biertje dat er was in alle soorten en smaken, wat we weer heerlijk buiten in de zon konden drinken.

Na deze excursie en een goed afscheidsdiner in Soerendonk reden we huiswaarts, waar wij om ca. 21.15 uur aankwamen. We hebben ondanks dat het er aanvankelijk niet zo mooi uitzag, elke dag de zon gehad, heerlijk gegeten en veel gelachen.

Kortom,…. weer een vakantie met een gouden randje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat uw reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.