BUSREIS 2016

Onze jaarlijkse busreis vond plaats op donderdag 23 juni j.l. Deze keer stond de reis gepland naar het noorden van ons land. Eerst naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest en later op de dag naar Giethoorn.

We moesten allemaal vroeg uit de veren want om 8 uur zouden we vertrekken. De deelname was weer hoog met 76 personen, verdeeld over 2 bussen.
De temperaturen waren zalig, de jassen konden thuis blijven, alleen regen zou roet in het eten kunnen gooien. De weergoden waren ons echter goedgezind want behoudens een buitje tijdens de eerste koffiestop, bleef het de gehele dag droog.

Via de A27 reden we door de Utrechtse Heuvelrug en een stukje polder richting de Randmeren. Over het water kwamen we in de zuidelijke Flevopolder. De Flevopolder ligt los van het vaste land. Dit in verband met de waterhuishouding. Bij de Noordoostpolder had men namelijk de fout gemaakt deze vast te leggen aan het vasteland. Als men nu de polder ging leegpompen, trok men ook het water van het vasteland weg. Dat hebben ze dus kunnen voorkomen bij de Flevopolder door deze geheel los van het land te leggen.
Aan onze linkerhand passeerden we Almere en rijdend over het Keteldiep kwamen we om circa 10.15 uur aan bij de Orchideeënhoeve in Luttelgeest.
Hier stond de koffie met gebak al voor ons klaar. Dit smaakte goed na de lange zit in de bussen. Hierna konden wij op ons gemak en in eigen tempo de orchideeëntuin, met duizenden wilde en zeldzame exemplaren bekijken. Hier waren ook nog schattige vlinderaapjes te zien. De tuinen waren mooi verzorgd en goed onderhouden. Wat ook opviel waren de vele kabbelende beekjes met haast ontelbaar vele schildpadden en karpers. Een tropisch paradijsje.
Na ook de vlindertuin, de grootste van Europa en met heel veel exotische en bijzondere vlinders te hebben gezien, was het tijd voor de lunch.
Deze bestond uit diverse soorten brood met zoet en hartig beleg en een kroket en ook weer koffie of thee. Kortom goed verzorgd.
Het was jammer dat een stel moest afhaken wegens ziekte en zij zijn per taxi huiswaarts gekeerd.

Om circa 13.45 uur reden we via Vollenhove, bekend van het bloemencorso, en langs de Weerribben, waar vroeger turf werd gestoken, naar Giethoorn. Dit wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Hier gingen wij met 2 houten bootjes een rondvaart maken. We zagen veel rieten daken en boothuizen. Ook waren er nog huizen van hout die vroeger gebouwd werden vanwege het gewicht, daar ze op turf stonden, wat gemakkelijk samendrukbaar is. Halverwege ontscheepten we nog een half uurtje om wat te drinken, waarbij een gezellig zonnetje scheen.

Na Giethoorn stapten we weer in de bussen. We moesten circa 150 km rijden richting Zwolle, Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen naar de plaats Zeeland, waar we het diner zouden gebruiken in restaurant het Witte Huis. Dit was wederom goed verzorgd. Iedereen had lekker gegeten en daarna konden we tevreden huiswaarts keren. In een van de bussen heeft men gezellig kunnen meezingen met Gerrit Uit den Berg, die ook deelnemer was aan de busreis en het gehele gezelschap aan het zingen kreeg. Om 21.15 arriveerden wij bij ons gebouw Vestingzicht in Geertruidenberg. Iedereen kreeg nog een mooie orchidee mee naar huis als aandenken. Het was weer een dag om op terug te kunnen kijken.
Wij bedanken het Bestuur en busvereniging de Korte en ook U ALLEMAAL BEDANKT VOOR DE GEZELLIGHEID EN HOPELIJK IN GOEDE GEZONDHEID WEER TOT VOLGEND JAAR!

JJ
June 26, 2016

One thought on “BUSREIS 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat uw reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.