Ingezonden stuk Jan Leenders

Zondag 13 maart hebben bestuur en vrijwilligers van de Ouderenbond Geertruidenberg zichzelf weer eens overtroffen, met het organiseren van een gezamenlijke maaltijd.

eten-met-joan-01
Klik op de foto voor alle foto’s

Voor een kleine eigen bijdrage werd er een drie-gangen menu aangeboden, bereid door cateraar Ronald Broeders. De deelname van 43 leden, was ruim boven verwachting, en de positieve reacties van de deelnemers, zijn voor het bestuur reden om een vervolg van deze activiteit in overweging te nemen. Het diner verliep in een gezellige, gemoedelijke sfeer en werd afgesloten met twee films over Geertruidenberg en zijn bewoners, in de vijftiger en zeventiger jaren, die veel reacties en kreten van herkenning in de zaal ontketenden.

boekenkast-01Naast het organiseren van deze gezamenlijke maaltijd, heeft het bestuur vanaf 1 april ( dit is géén grap) weer een nieuwe “activiteit” voor leden in petto, nl. een soort bibliotheek. Er wordt in “Vestingzicht” een boekenkast geplaatst met een aantal boeken. Wanneer u bv. uw zolder opruimt en boeken tegenkomt, die niet meer gelezen worden, of zomaar boeken, die u reeds gelezen heeft, dan is het altijd zonde om deze weg te gooien. U kunt deze boeken dan, mits in goede staat, voortaan in de boekenkast plaatsen. U kunt dan tevens kosten loos weer een boek meenemen, om thuis te lezen, en zo ontstaat er een soort ruilsysteem. Zo worden er geen boeken nodeloos vernietigd en men kan weer vele mensen, voor wie een lidmaatschap bij de bibliotheek te duur is, veel fijne leesuren bezorgen.

Tevens zal er in de boekenkast een ruimte zijn voor tijdschriften (geen kranten). Meestal gaan deze na gelezen te zijn, direct bij het oud papier. Voortaan kunnen deze tijdschriften (mits in goede staat) dus bij Vestingzicht worden neergelegd, zodat ook mensen met een heel kleine beurs, ze kunnen lezen.

Het bestuur hoopt ook op deze manier weer in een behoefte te kunnen voorzien.
Zo ziet u, dat de Ouderenbond Geertruidenberg, zich gelukkig mag prijzen met een dynamisch bestuur, en vele enthousiaste vrijwilligers.
Helaas komt onze naam “Ouderenbond Geertruidenberg” bij velen vaak een beetje suffig over, en denkt men dat onze bond er alleen voor echt oude mensen is. Niets is echter minder waar, want bij onze bond is men reeds vanaf vijftig jaar van harte welkom.
Crisis en beleid van onze regering hebben er voor gezorgd, dat vele werknemers hun baan hebben verloren, en als 50 plusser niet of nauwelijks nog aan de bak komen. Onze bond kan u vaak een leuke en nuttige invulling van uw “vrije” tijd bieden, als deelnemer, maar ook als vrijwilliger op velerlei gebied.
Bij vragen en/of problemen, kan het bestuur u ook vaak leiden naar de juiste personen of instanties. Misschien leuk om een vrijblijvend binnen te lopen op maandag t/m vrijdag na 13.30 uur.

Tot ziens. JL