Lezing bisschop Gerard de Korte

Monseigneur Gerard de Korte, de in mei j.l. aangetreden bisschop van ’s-Hertogenbosch, houdt speciaal voor KBO-Brabant op dinsdag 22 november in Goirle een inleiding over Laudato Si’. In deze pauselijke encycliek staat de zorg die wij als bewoners van deze aarde hebben voor ons gemeenschappelijk huis en voor onze medewereldburgers centraal. De mens wordt niet langer gezien als heerser van de schepping; maar als dienaar ervan met een verantwoordelijkheid ten opzichte van al wat leeft, juist omdat hij toegerust is met bewustzijn. Voor de achterban van KBO-Brabant is het een mooie gelegenheid om kennis te maken met onze nieuwe bisschop.

De bijeenkomst wordt geopend door Frans Slangen, voorzitter van KBO-Brabant. Vervolgens spreekt bisschop De Korte, waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen vanuit het publiek. Een en ander wordt in goede banen geleid door de voorzitter van de werkgroep Identiteit & Zingeving (I&Z), de heer Thieu Dollevoet.

laudato-si-22-11-2016Aanmelden

De bijeenkomst is bedoeld voor de achterban van KBO-Brabant en ook eventuele andere belangstellenden zijn welkom. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Aanmelden is wel nodig en kan tot 8 november. Dat kan via de website van KBO-Brabant: www.kbo-brabant.nl. Ook kunt u een e-mail sturen naar: info@kbo-brabant.nl onder vermelding van ‘aanmelding Laudato Si’. Vermeld in de e-mail uw naam, adres en telefoonnummer en het aantal personen dat u aanmeldt. Na ontvangst van een bevestiging per e-mail is uw deelname definitief. Aanmelden kan ook door te bellen naar KBO-Brabant, (073) 64 44 066.

Wanneer?

Dinsdag 22 november 2016. Om 13.30 uur is er ontvangst met koffie en thee. Om 14.00 uur start programma en om 16.00 uur is de afsluiting onder het genot van een hapje en een drankje.

Waar?

Cultureel Centrum Jan van Besouw, Thomas van Diessenstraat 1, 5051 RJ Goirle. In de directe omgeving is parkeergelegenheid.

Toegang: gratis

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Eva Geelen (073 6444066) of per e-mail: egeelen@kbo-brabant.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren